Årets klubbmästare avgjort

8 september, 2018 Av av Jörgen Wollnik

Vinnare av Turf Göteborgs klubbmästerskap blev…

MrJokerit, som alltså försvarade sin titel från 2017.
Detta efter att sakta men säkert(?) segat sig ifrån tvåan Blackwall och trean HappyF efter en jämn första halva av klubbmästerskapet.

Eftersom jag själv deltog och hade fullt upp med att cykla och leta efter zoner som inte var blockade så hade jag inte full koll på alla andra deltagare. Därför kan jag inte ge en mer utförlig beskrivning än så av själva kampen. De yttre omständigheterna var helt okej till att börja med. Efter en förmiddag med ett antal kraftiga regnskurar så skingrades molnen när vi samlades inför eventet. Solen tittade fram och det blev nästan riktigt varmt.

När väl klockan slog ett och klubbmästerskapet startade hade det torkat upp på många av gatorna i eventområdet.

Tjugotvå glada turfare gav sig iväg för att försöka ta de zoner som klubbmästerskapzonmakaren JKJE lagt. Det hann bara gå cirka tjugo minuter innan den första regnskuren kom och efter det så slutade det aldrig riktigt att regna, utan det nederbörden växlade hela tiden mellan duggregn och kraftiga skurar. Årets klubbmästerskap blev alltså det första med någorlunda göteborgsnormalt väder förutom att vi saknade den kraftig vinden som brukar vara pricket över i:et.

Väderförhållandena fortsatte över prisutdelningen, där medaljörerna fick varsin plakett. Dessutom överraskade Samuraili med hemmavirkade turfgubbar.

Prisutdelningen integrerades med ganska korta fikastunden. Detta eftersom regnet fortsatte och sen försvann en efter en av de genomblöta deltagarna iväg. Ganska snart efter att vi lämnat området slutade regnet.

Tyvärr fungerar inte Turfs eventsida som den borde så bara de första tjugo minuterna av KM:et går vid skrivandet av detta inlägg att se, men länk till eventet hittar du här.

Fullständig resultatlista
MrJokerit – 1.504p
Blackwall – 1.404p
HappyF – 1.340p
Qwicke – 1.176p
LGB – 1.164p
Wsnurr – 1.113p
z14me2take – 1.090p
getingkex – 1.036p
LapWingz – 899p
Blockbusterz – 831p
i2 – 791p
Gusi – 622p
b2 – 565p
PBR – 562p
Pumac – 527p
TantCykel – 509p
Samuraili – 440p
Mani – 421p
Plingeling – 32p
JKJE – 17p
guranz – 17p
Blackbird – 16p